Στην κίνηση μας συμμετέχουν ενεργοί πολίτες της Αρτέμιδας και των Σπάτων, που ήταν και είναι παρόντες στις κοινές υποθέσεις και κινήματά της. Η βαθιά μας πίστη στη δύναμη των κινημάτων της αυτοδιοίκησης, της παιδείας, των συνεταιρισμών και των συνδικάτων, της οικολογίας, των γυναικών και των νέων, είναι για εμάς δύναμη. Είμαστε κομμάτι τους και τα υπηρετούμε σταθερά, για να αναδειχθούν και να εφαρμοσθούν, στα δημόσια πράγματα των δυο πόλεων, οι μεγάλες επιλογές της συλλογικής συμμετοχής, της συναπόφασης, της αυτο-οργάνωσης, της αυτοδιαχείρισης και της άμεσης δημοκρατίας.

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014


AVAAZ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ 111.930 ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΕΞΙ ΜΕΡΕΣ!

100.000 «όχι» στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

Μπροστά στην εντεινόμενη κατακραυγή εναντίον του νομοσχεδίου που αντιμετωπίζει τον αιγιαλό και την παραλία ως οικόπεδο για την ανάπτυξη πάσης φύσεως επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, καταργώντας τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους, αλλά και τις επικείμενες εκλογές, το υπουργείο Οικονομικών αναδιπλώνεται. Την πρόθεσή του να επανεξετάσει κάποιες διατάξεις εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Α. Γούναρης κατά τη χθεσινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία του WWF Ελλάς, το οποίο έχει ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου με επιστολή του προς τους βουλευτές.

Επιφυλακτικός ως προς τις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών εμφανίστηκε ο διευθυντής του WWF Ελλάς Δ. Καραβέλλας μετά τη συνάντηση δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η χώρα έχει ανάγκη από ένα πραγματικά σαφές, αποτελεσματικό, εφαρμόσιμο και απαραίτητα προστατευτικό νομοσχέδιο για την παράκτια ζώνη της χώρας, με βάση επιστημονικά κριτήρια. Το κείμενο που τέθηκε σε διαβούλευση απέχει έτη φωτός απ’ αυτό. Θα περιμένουμε όμως να δούμε τα επόμενα βήματα από πλευράς του υπουργείου».

Η οργάνωση, μετά από αίτημα της διεθνούς οργάνωσης Avaaz.org, παρέδωσε εκ μέρους της, ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου, που συνυπέγραψαν 111.930 πολίτες σε έξι μόλις μέρες.

Όπως προκύπτει, από δημοσκόπηση 12.152 μελών του Avaaz στην Ελλάδα το 99% διαφωνεί με το νομοσχέδιο και ζητεί την απόσυρσή του πριν από τις ευρωεκλογές. Ένα συντριπτικό ποσοστό 83% δηλώνει πως η θέση των κομμάτων για το νομοσχέδιο θα επηρεάσει την επιλογή τους στις ερχόμενες ευρωεκλογές.

Επιπλέον ο Λ. Μοράγκο, διευθυντής εκστρατειών στο Avaaz, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι παρθένες ελληνικές παραλίες είναι ένας εθνικός θησαυρός που πρέπει να προστατευτεί και όχι να ξεπουληθεί σε πλειοδότες. Το μήνυμα των πολιτών προς τους πολιτικούς δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο: ‘Σώστε τις παραλίες μας ή αλλιώς θα αντιμετωπίσετε τις συνέπειες στην κάλπη’». Το Avaaz έχει πάνω από 440.000 μέλη στην Ελλάδα. H διαδικτυακή δημοσκόπηση εστάλη σε 400.000 μέλη στις 13 Μαΐου 2014 και μέχρι χθες έχει απαντηθεί από 12.152 πολίτες.