Στην κίνηση μας συμμετέχουν ενεργοί πολίτες της Αρτέμιδας και των Σπάτων, που ήταν και είναι παρόντες στις κοινές υποθέσεις και κινήματά της. Η βαθιά μας πίστη στη δύναμη των κινημάτων της αυτοδιοίκησης, της παιδείας, των συνεταιρισμών και των συνδικάτων, της οικολογίας, των γυναικών και των νέων, είναι για εμάς δύναμη. Είμαστε κομμάτι τους και τα υπηρετούμε σταθερά, για να αναδειχθούν και να εφαρμοσθούν, στα δημόσια πράγματα των δυο πόλεων, οι μεγάλες επιλογές της συλλογικής συμμετοχής, της συναπόφασης, της αυτο-οργάνωσης, της αυτοδιαχείρισης και της άμεσης δημοκρατίας.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

«Ελληνική Αυγή»  Σπάτων - Αρτέμιδος

Ρατσιστές, εθνικιστές, λαϊκιστές
…και μνημονιακοί !

Τι πρέπει να γίνει με το αποχετευτικό;  Η «δημόσια υγεία δίδεται αντιπαροχή στους μεγαλοεργολάβους και τους μεγαλοσχήμονες από τους καρεκλοκένταυρους αιρετούς», απαντούν, φωνάζοντας χωρίς την παραμικρή τεκμηρίωση: όχι ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.
  Γιατί κλείνουν τα μαγαζιά στις δυο πόλεις; Η μονοδρόμηση της Βασιλ. Παύλου», εκτιμούν, και η έλλειψη χώρων στάθμευσης σε Σπάτα και Άρτεμη, σπρώχνουν τους υποψήφιους πελάτες στο «εκπτωτικό χωριό».
  Τι θα γίνει με το Κέντρο Υγείας των Σπάτων και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών; «Στόχος μας η αναβάθμιση της παροχής των υπηρεσιών υγείας», απαντούν με αφοπλιστική «αφέλεια»… Λες και είναι πρώτα απ’ όλα θέμα του Δήμου η λειτουργία του Κέντρου Υγείας.
  Αναφερθήκαμε σε κάποιες από τις επτά αιχμές της «αληθινά Εθνικής», όπως αυτοπροσδιορίζονται, δημοτικής παράταξης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής  Σπάτων - Αρτέμιδας.  Οι αναφορές μας είναι όπως ακριβώς αναγράφονται στο 1ο φύλλο του εντύπου τους και παρουσιάσθηκαν στη συγκέντρωση τους στο Πολιτιστικό Κέντρο των Σπάτων.
  Ήταν όμως δυνατόν η προφανώς ρηχή και άκρως λαϊκιστική θεώρηση των πραγμάτων στις δυο πόλεις, να μην εμπεριέχει και μια γερή δόση ρατσισμού; Όχι βέβαια. Οι ντόπιοι νεοναζί, συνεπείς στον εαυτό τους καταλήγουν: «Δώστε πίσω τις γειτονιές μας!» … «Αθρόα εισβολή ασιατών και άλλων λαθρομεταναστών μετέτρεψε τους δρόμους του δήμου μας σε πεδίο διακίνησης ναρκωτικών….»
  Μνημονιακή πολιτική, καλλικρατική ασφυξία των δήμων, λιτότητα για το λαό και εξυπηρέτηση των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου, για τους νεοναζί δεν υπάρχουν. Αυτό που λείπει, είναι «μια δημοτική παράταξη πραγματικά Εθ-νική» η οποία θα καταρτίσει «συνδυασμό που στελεχώνεται από Έλληνες Εθνικιστές και Εθνικίστριες» ! Δεν υπάρχουν ούτε μνημόνια, ούτε δεξιές πολιτικές που ασκούνται δεκαετίες τώρα. Ούτε βρίσκεται σε εξέλιξη η κατεδάφιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με διαχειριστή τον ομόδοξο των χρυσυγιτών Γεωργιάδη...
   Η σκληρή λιτότητα που στέγνωσε τους καταναλωτές και οι πολιτικές ενίσχυσης των ισχυρών του εμπορίου σε βάρος των μικροεμπόρων και βιοτεχνών, δεν υφίστανται για τους τοπικούς χρυσαυγίτες. Αρκεί να καταργηθεί η μονοδρόμηση του κεντρικού δρόμου των Σπάτων....
  Ο λαϊκισμός, η ασχετοσύνη,  ο διχαστικός λόγος και οι φασιστικές κορώνες, περίσσευαν στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι νεοναζί της Ανατολικής Αττικής στα Σπάτα την 1η Μαρτίου. Ο Κασιδιάρης, ο Παναγιώταρος, και οι υποψήφιοι τους για την Περιφέρεια, την Αντιπεριφέρεια και το Δήμο Σπάτων Αρτέμιδας, μίλησαν για τον “Έλληνα δημότη” που θα δώσει την δύναμη στην Ελληνική Αυγή να «καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία” χωρίς ουσιαστικά να πουν τίποτα για τις δυο πόλεις ή να καταθέσουν κάποια πρόταση.
   Συνεπείς με τον εαυτό τους οι νεοναζί της “Χρυσής Αυγής” πρόσφεραν στους συγκεντρωμένους στο Πνευματικό Κέντρο Σπάτων απ’ όλες,  τις μεριές της Αττικής οπαδούς τους: απειλές για τους πάντες και πολύ μίσος..
Ω.