Στην κίνηση μας συμμετέχουν ενεργοί πολίτες της Αρτέμιδας και των Σπάτων, που ήταν και είναι παρόντες στις κοινές υποθέσεις και κινήματά της. Η βαθιά μας πίστη στη δύναμη των κινημάτων της αυτοδιοίκησης, της παιδείας, των συνεταιρισμών και των συνδικάτων, της οικολογίας, των γυναικών και των νέων, είναι για εμάς δύναμη. Είμαστε κομμάτι τους και τα υπηρετούμε σταθερά, για να αναδειχθούν και να εφαρμοσθούν, στα δημόσια πράγματα των δυο πόλεων, οι μεγάλες επιλογές της συλλογικής συμμετοχής, της συναπόφασης, της αυτο-οργάνωσης, της αυτοδιαχείρισης και της άμεσης δημοκρατίας.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Προκλητική “ουδετερότητα”  του Δήμου απέναντι στους νεοναζί

   Δεν περνά μέρα που να μην έρχονται στο φως στοιχεία για την εγκληματική δράση των νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» και τις διασυνδέσεις τους με παράγοντες της κυβέρνησης.
   Είναι αυτονόητες λοιπόν οι αντιδράσεις των φορέων και των πολιτών σε πολλά μέρη, όταν οι νεοναζί συνεχίζουν να προκαλούν και να διοργανώνουν εκδηλώσεις μίσους. Στο Πέραμα μάλιστα, όταν ο δήμαρχος έκανε την αποκοτιά να παραχωρήσει χώρο για παρόμοια εκδήλωση στη «Χρυσή Αυγή», οι δημοτικοί υπάλληλοι –και όχι μόνον αυτοί- αντέδρασαν με στάση εργασίας, αναγκάζοντας τον να την ανακαλέσει.
   Την ίδια ανεκτική στάση κράτησε κι ο δικός μας δήμαρχος, όταν στις αρχές Μαρτίου η Χρυσή Αυγή διοργάνωσε συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο των Σπάτων.
   Οι δικαιολογίες, και εδώ και στο Πέραμα, πως η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο κόμμα της Βουλής…. το μόνο που υποδηλώνουν είναι, έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας, αποφυγή ευθυνών και επικίνδυνη ουδετερότητα απέναντι στην προφανή εγκληματικότητα των νεοναζί.