Στην κίνηση μας συμμετέχουν ενεργοί πολίτες της Αρτέμιδας και των Σπάτων, που ήταν και είναι παρόντες στις κοινές υποθέσεις και κινήματά της. Η βαθιά μας πίστη στη δύναμη των κινημάτων της αυτοδιοίκησης, της παιδείας, των συνεταιρισμών και των συνδικάτων, της οικολογίας, των γυναικών και των νέων, είναι για εμάς δύναμη. Είμαστε κομμάτι τους και τα υπηρετούμε σταθερά, για να αναδειχθούν και να εφαρμοσθούν, στα δημόσια πράγματα των δυο πόλεων, οι μεγάλες επιλογές της συλλογικής συμμετοχής, της συναπόφασης, της αυτο-οργάνωσης, της αυτοδιαχείρισης και της άμεσης δημοκρατίας.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Καμπάνια ενημέρωσης στις τράπεζες της Αρτέμιδας την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 8 το πρωί (Προσυγκέντρωση στις 07:30 Ύδρας και Κουντουριώτη, Αρτέμιδα).

Να καταργηθεί τώρα ο ΕΝΦΙΑ !


Με σύνθημα «να καταργηθεί τώρα ο ΕΝΦΙΑ» και «Δεν θα υποταχθούμε. Δεν θα φοβηθούμε. Δεν μας κοροϊδεύουν», οι συλλογικότητες της καμπάνιας τονίζουν ότι δεν αποδέχονται το "μόνιμο χαράτσι" που «αμφισβητεί το δικαίωμα να ορίζουμε το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας», επισημαίνοντας πως η συντονισμένη άρνηση πληρωμής της πρώτης δόσης «θα ανατρέψει τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης». Μάλιστα καταγγέλλεται σχέδιο συγκέντρωσης της γης και των ακινήτων στα χέρια των λίγων ενώ επισημαίνεται πως «επιβαρυνόμαστε με πάνω από 700% αύξηση των φόρων επί των ακινήτων. Τα χρήματα αυτά προορίζονται κατευθείαν για τους τοκογλύφους δανειστές και όχι για τις λαϊκές ανάγκες».
Εκτός από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής αγωνίζεται για να διαγραφούν τα χρέη για τα χαράτσια και κανένα σπίτι να μην περάσει στα χέρια κράτους-τραπεζών, ενώ απαιτεί τη μείωση των έμμεσων φόρων και τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου - μεγάλης ακίνητης περιουσίας με βάση πραγματικές αντικειμενικές αξίες. Επιπρόσθετα, εναντιώνεται στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, ζητώντας να σταματήσει η φορολογική αφαίμαξη της εργατικής τάξης, οι ενισχύσεις των τραπεζών και η πληρωμή στους "τοκογλύφους" δανειστές.