Στην κίνηση μας συμμετέχουν ενεργοί πολίτες της Αρτέμιδας και των Σπάτων, που ήταν και είναι παρόντες στις κοινές υποθέσεις και κινήματά της. Η βαθιά μας πίστη στη δύναμη των κινημάτων της αυτοδιοίκησης, της παιδείας, των συνεταιρισμών και των συνδικάτων, της οικολογίας, των γυναικών και των νέων, είναι για εμάς δύναμη. Είμαστε κομμάτι τους και τα υπηρετούμε σταθερά, για να αναδειχθούν και να εφαρμοσθούν, στα δημόσια πράγματα των δυο πόλεων, οι μεγάλες επιλογές της συλλογικής συμμετοχής, της συναπόφασης, της αυτο-οργάνωσης, της αυτοδιαχείρισης και της άμεσης δημοκρατίας.

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Η ριζοσπαστική δημοτική παράταξη Κερατσινίου - Δραπετσώνας (...για να μαθαίνουμε)

Τη νέα δημοτική αρχή εξέλεξαν
τα μέλη του "Άλλου Δρόμου"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ
ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ (αυγή)

Στην πρόταση για το νέο δημοτικό σχήμα στον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας κατέληξαν τα μέλη της παράταξης Άλλος Δρόμος που αναδείχθηκε σε νέα δημοτική αρχή, με επικεφαλής τον Χρήστο Βρεττάκο. Η συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κατάμεστο από μέλη και φίλους του Άλλου Δρόμου θέατρο «Αντώνης Σαμαράκης» στα Ταμπούρια, αποφάσισε δημοκρατικά να προχωρήσει σε μία τομή για τα δεδομένα της «καλλικρατικής» αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με τον νόμο, ο ορισμός των αντιδημάρχων και των θέσεων ευθύνης στον δήμο γίνεται απευθείας από τον εκλεγμένο δήμαρχο. Ο Άλλος Δρόμος επέλεξε διαδικασίες συλλογικότητας και να εκλέξει ανοιχτά από τα μέλη του τους αντιδημάρχους και τις άλλες θέσεις.

Έτσι, το νέο δημοτικό σχήμα καθορίζεται ως εξής: Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Ν. Μαρτάκης, γε-νικός γραμματέας Γ. Ανδρεαδάκης. Αντιδήμαρχοι: Τεχνικών υπηρεσιών, Γ. Φωτάκης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Ε. Δασκαλάκης, οικονομικών Ε. Καπουσίζογλου, κοινωνικών δομών Γ. Περδίκη, εντεταλμένοι, Λ. Νικάνδρου, Σ. Βαρλά, Α. Γκρόζου, πολιτισμού - αθλητισμού, Χ. Καραγιαννάκης, εντεταλμένοι, Δ. Θωμαΐδης, Ε. Κυραμαργιού, Ε. Καπετανίδου, Δραπετσώνας - καθαριότητας
- πρασίνου, Κ. Αλεξίου, εντεταλμένοι, Μ. Θεόδοτος, Ε. Διακάκη, διαφάνειας - επικοινωνίας - εξυπηρέτησης του δημότη, Σ. Συράκου, ΚΕΚ, πρόεδρος Χ. Μανουσιάδης, αντιπρόεδρος, Κ. Ντέρου. Επιτροπές: οικονομικών, Χ. Βρεττάκος, Ε. Καπουσίζογλου, Χρ.
Λαμπρίδης, Κ. Ντέρου, Γ. Περδίκη, Στ. Μιχάλογλου. Ποιότητας Ζωής, Γ. Φωτάκης, Κ. Αλεξίου, Σ. Διδυμιώτης, Ε. Δασκαλάκης, Μ. Θεόδοτος, Κ. Κατσαφάδος. Παιδείας, Κ. Κατσαφάδος, Ε. Διακάκη, Ό. Μαντζώρου. Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, Β. Τσίγγερης, Κ. Ιωακειμίδης, Γ. Ασκητόπουλος. Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, Ε. Δεληγιανίδου, Χ. Μπουζάνη, Αι. Μωραϊτίνη. Εντεταλμένη σύμβουλος παιδείας, Στ. Μιχάλογλου.