Στην κίνηση μας συμμετέχουν ενεργοί πολίτες της Αρτέμιδας και των Σπάτων, που ήταν και είναι παρόντες στις κοινές υποθέσεις και κινήματά της. Η βαθιά μας πίστη στη δύναμη των κινημάτων της αυτοδιοίκησης, της παιδείας, των συνεταιρισμών και των συνδικάτων, της οικολογίας, των γυναικών και των νέων, είναι για εμάς δύναμη. Είμαστε κομμάτι τους και τα υπηρετούμε σταθερά, για να αναδειχθούν και να εφαρμοσθούν, στα δημόσια πράγματα των δυο πόλεων, οι μεγάλες επιλογές της συλλογικής συμμετοχής, της συναπόφασης, της αυτο-οργάνωσης, της αυτοδιαχείρισης και της άμεσης δημοκρατίας.

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, 6937075765, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr

 

Αθήνα, 9/7/2014                                            

 

Την Παρασκευή 11 Ιουλίου υποδεχόμαστε τον υπερμαραθώνιο για τις ακτές

και τραγουδάμε για ελεύθερο αιγιαλό

 

 

Λιμανάκια Λούτσας, Παρασκευή 11 Ιουλίου στις 8 μμ

Συναυλία με τον Νότη Μαυρουδή, τη Μ. Τσαϊρέλη και τον Γ. Τοσικιάν

 
Το Υπουργείο Οικονομικών έχει ετοιμάσει και προτίθεται να καταθέσει σχέδιο νόμου που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση των ακτών της χώρας. Είναι χρέος όλων μας να αντιδράσουμε σε αυτά τα σχέδια που απειλούν το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και την ελεύθερη πρόσβαση όλων μας στις παραλίες μας.

Από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου, ο Άγης Εμμανουήλ, ηθοποιός και μαραθωνοδρόμος, θα τρέξει όλη την ακτογραμμή της Αττικής, από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα και θα ενεργοποιήσει όσους περισσότερους πολίτες ώστε να δημιουργήσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας στις απειλούμενες παραλίες μας και να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η ενεργοποίηση και η ομαδική δράση των πολιτών ενάντια σε περιορισμούς της ελευθερίας και της ποιότητας ζωής τους, μπορεί να ανατρέψει οποιοδήποτε Νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας.
Η ανεξάρτητη πρωτοβουλία ονομάζεται "240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό" και το πρόγραμμα της Παρασκευής 11 Ιουλίου έχει ως εξής:

-Εκκίνηση: Σούνιο, Ναός Ποσειδώνα 6.00 – Λεωφόρος Λαυρίου – Κουβαράς

-Στάση: Πόρτο Ράφτη, παραλία Αγίας Μαρίνας 11.30

-Εκκίνηση: Πόρτο Ράφτη, παραλία Αγίας Μαρίνας 18.00 – Λεωφόρος  Γ. Γρέγου και Λεωφόρος    Βραυρώνας.

-Τερματισμός: Στο λιμάνι της Αρτέμιδος (Λούτσας) 20.00

-Στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί:

1.      Υποδοχή του Άγη Εμμανουήλ-Ενημέρωση για το σχέδιο νόμου περί αιγιαλού.

2.      Συναυλία με τον Νότη Μαυρουδή. Τραγουδάει η Μόρφω Τσαϊρέλη. Συμμετέχει στην κιθάρα ο Γιώργος Τοσικιάν.

 

Καλούμε όλους τους πολίτες, συλλόγους και άλλους φορείς της περιοχής να δώσουν το παρών τόσο στη διαδρομή του Υπερμαραθωνίου όσο και στη συναυλία υποδοχής του Άγη Εμμανουήλ.

 

Την εκδήλωση στηρίζουν ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

 

Σελίδα στο facebook “240 χλμ για τον αιγιαλό”:  https://el-gr.facebook.com/240kmgialos



 
Υποδεχόμαστε με ποδήλατα την πρωτοβουλία

Υποδεχόμαστε με ποδήλατα την πρωτοβουλία ‘‘240 χιλιόμετρα για τον Αιγιαλό’’ και τον μαραθωνοδρόμο Άγη Εμμανουήλ την Παρασκευή 11/7 στις 7.00 μμ. έμπροσθεν του ξενοδοχείου Mare Nostrum  στην Βραυρώνα.

Θα τους συνοδεύσουμε μέχρι το λιμάνι Αρτέμιδος όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλία για την σωτηρία των παραλιών από τις ιδιωτικοποιήσεις και συναυλία του Νότη Μαυρουδή.

 

Όσοι πιστοί προσέλθετε!

Πληροφορίες  τηλ. 6983714258