Στην κίνηση μας συμμετέχουν ενεργοί πολίτες της Αρτέμιδας και των Σπάτων, που ήταν και είναι παρόντες στις κοινές υποθέσεις και κινήματά της. Η βαθιά μας πίστη στη δύναμη των κινημάτων της αυτοδιοίκησης, της παιδείας, των συνεταιρισμών και των συνδικάτων, της οικολογίας, των γυναικών και των νέων, είναι για εμάς δύναμη. Είμαστε κομμάτι τους και τα υπηρετούμε σταθερά, για να αναδειχθούν και να εφαρμοσθούν, στα δημόσια πράγματα των δυο πόλεων, οι μεγάλες επιλογές της συλλογικής συμμετοχής, της συναπόφασης, της αυτο-οργάνωσης, της αυτοδιαχείρισης και της άμεσης δημοκρατίας.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014


Παραίτηση του Γιώργου Γκινοσάτη
από την "Νέα Πόλη"



Προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου
της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Πόλη» Κύριο Γιάννη Μακρή

Κύριε Πρόεδρε,

Στην σημερινή πολιτική συγκυρία, όπου το σύνολο σχεδόν της Ελληνικής Κοινωνίας υποφέρει και αγωνίζεται για την επιβίωση του, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην ανατροπή των πολιτικών εκείνων που έχουν οδηγήσει και τις τοπικές κοινωνίες σε διάλυση.

Αυτό δεν μπορεί αν γίνει ούτε με δυνάμεις που είναι σαφώς προσηλωμένες και υπάκουες στα βουλεύματα της σημερινής κυβέρνησης, ούτε από δήθεν ανεξάρτητες και πολυσυλλεκτικές δημοτικές παρατάξεις, νέες ή παλιές, όσο και αν διακηρύσσουν προεκλογικά ότι είναι ανεξάρτητες από κόμματα και ενδιαφέρονται μόνο για τα τοπικά προβλήματα.

Η μάχη των δημοτικών εκλογών σήμερα είναι κυρίως πολιτική, καμία Αρχή, ούτε η Δημοτική μπορεί να παραμένει ουδέτερη και απολίτικη γιατί έτσι συνηγορεί στην επίθεση που δέχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση από την τρόικα με στόχο την συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που παρέχονται στους δημότες.

Μόνο μια παράταξη που έχει σταθερό προσανατολισμό την ανατροπή και την αλληλεγγύη μπορεί να οδηγήσει τον Δήμο μας σε αλλαγή πλεύσης με στόχο την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Αυτό το ρόλο καλείται να παίξει η νέα Δημοτική Παράταξη « Δημοτική Ριζοσπαστική Ανανέωση» με υποψήφια Δήμαρχο την Κυρία Λία Ντελάκη, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και την οποία θα υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις.

Με αυτά τα δεδομένα θα ήθελα να σας ανακοινώσω και γραπτώς την αποχώρηση μου από μέλος της «Νέας Πόλης»   

Με τιμή,
Γιώργος Γκινοσάτης