Στην κίνηση μας συμμετέχουν ενεργοί πολίτες της Αρτέμιδας και των Σπάτων, που ήταν και είναι παρόντες στις κοινές υποθέσεις και κινήματά της. Η βαθιά μας πίστη στη δύναμη των κινημάτων της αυτοδιοίκησης, της παιδείας, των συνεταιρισμών και των συνδικάτων, της οικολογίας, των γυναικών και των νέων, είναι για εμάς δύναμη. Είμαστε κομμάτι τους και τα υπηρετούμε σταθερά, για να αναδειχθούν και να εφαρμοσθούν, στα δημόσια πράγματα των δυο πόλεων, οι μεγάλες επιλογές της συλλογικής συμμετοχής, της συναπόφασης, της αυτο-οργάνωσης, της αυτοδιαχείρισης και της άμεσης δημοκρατίας.

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές και τη ΝΙΚΗ


ΔΗΡΙΖΑ

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές και τη ΝΙΚΗ

Συγκεντρώθηκαν την Τρίτη το βράδυ της 29ης Απριλίου, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Ανανέωσης στο εκλογικό κέντρο της Λ. Αρτέμιδας και συζήτησαν για την τελική μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η επικεφαλής, υποψήφια δήμαρχος Λία Ντελάκη, καλωσόρισε τους υποψηφίους και όλους τους φίλους του συνδυασμού που παρέστησαν και αναφέρθηκε στη σημασία της εκλογικής μάχης για τις δυο πόλεις και τους δημότες.

Είμαστε κάτι εντελώς διαφορετικό από τους άλλους συνδυασμούς, τόνισε η Λία Ντελάκη:

* Είμαστε η προοδευτική αυτοδιοικητική πρόταση που δεν φοβάται τη ρήξη με τα  τοπικά και μη, ιδιωτικά συμφέροντα διότι δεν χρωστάμε σε κανένα. Είμαστε ο συνδυασμός ο οποίος δεν συναλλάσσεται και δεν πληρώνει την προβολή του την προεκλογική περίοδο με τα ανάλογα γραμμάτια. Ιστορικά, θα καταγραφούμε ως ο πρώτος αμιγώς προοδευτικός συνδυασμός του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος.

* Είμαστε η πρόταση της αντίστασης και των λύσεων για όλα τα μεγάλα ζητήματα των Σπάτων και της Αρτέμιδας, αυτή που είναι ικανή σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό πολιτικό επίπεδο να δρομολογήσει τη διέξοδο στα χρονίζοντα άλυτα προβλήματα των υποδομών.

* Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για το Δήμο και τις δυο πόλεις, μα πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να κρατήσουμε την κοινωνία και τους πολίτες που δεινοπαθούν απ’ την κρίση, όρθιους. Οι ενίσχυση των δομών Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου, τόνισε με έμφαση, θα είναι για εμάς η πρώτη πράξη.

* Δρομολογούμε λύσεις στις πράξεις εφαρμογής 1ης, 2ης και 6ης ενότητας, έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν οι μελέτες των υπολοίπων, προωθούμε τεκμηριωμένη  και κυρίως κοστολογημένη, με μελέτες λύση στο αποχετευτικό, είτε με διασύνδεση στα υπάρχοντα δίκτυα, είτε με τοπικό ΚΕΛ εγγυημένης περιβαλλοντικής πιστοποίησης.

* Δημιουργούμε εστίες πολιτιστικής έκφρασης στις δυο πόλεις, επιστρατεύοντας όλες τις διαθέσιμες δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και αξιοποιώντας τις σχολικές εγκαταστάσεις θεσμοθετώντας τα «ανοικτά σχολεία» στην κοινωνία.

*Είμαστε η αυτοδιοικητική πρόταση η οποία μπορεί να εγγυηθεί διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από την κεντρική διοίκηση και τους θεσμοθετημένους πόρους από τους ιδιώτες που σήμερα με την ανοχή των κυβερνήσεων δεν πληρώνονται, κατέληξε η Λία Ντελάκη.  Η δύναμη που μπορεί να σχεδιάσει την ανάπτυξη και να προτάξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, δίνοντας «ταυτότητα» στις δύο πόλεις. Προχωράμε με Ανιδιοτέλεια και Ενότητα και είμαστε έτοιμοι για Ρήξη και Αντίσταση.